top of page

REBALANCING

We zijn allemaal mensen met een ongekend potentieel.
In onze zoektocht naar ons zielsverlangen en het beantwoorden van de vraag 'wie ben ik?', stuiten we echter keer op keer op fysieke en emotionele spanningen en weerstanden die het bewustwordingsproces blokkeren.

 

Hoe vaak neemt bij jou het rationele denken, opgeroepen door het ego, de regie over? Herken jij de signalen die jouw lichaam en ziel jou geven? Wil jij stoppen met symptoombestrijding, eindelijk jouw levensthema (h)erkennen en werkelijk in balans komen? Dan is een Rebalancing® sessie, met zijn combinatie van aandachtige massage en contactvolle coaching, geschikt voor jou.

Wat is Rebalancing?

WAT IS REBALANCING?

In Rebalancing komen technieken bijeen uit diverse lichaamsgerichte werkvormen. De drie pijlers van Rebalancing zijn: lichaamswerk, zelfonderzoek en meditatie.

 

Ons lichaam geeft uitdrukking aan onze gevoelens en aan wie we zijn; ons lichaam spreekt lichaamstaal. Iemand die blij en gelukkig is, lacht en loopt rechtop. Iemand die verdrietig is, laat zijn schouders en hoofd hangen. Als de hangende schouders van tijdelijke aard zijn, is er niets aan de hand. Het lichaam heeft het vermogen om zich snel te herstellen. Maar als een periode van spanning langer gaat duren, gaan de spieren zich chronisch aanspannen. Je lichaam verhardt letterlijk en er ontstaan allerlei verstoringen in je natuurlijke lichaamsbalans. Het maakt een groot verschil of je de wereld bekijkt vanuit een gespannen lichaam, waarmee je problemen wilt oplossen, of vanuit een levendig en ontspannen lichaam, waarmee het leven een avontuur kan zijn.

Op de massagetafel staat de kwaliteit van de aanraking voorop. Het is contactvol en met aandacht voor dat wat er is, zonder dat er direct iets mee moet gebeuren. Dit ondersteunt je om dieper in contact te komen met de gevoelde ervaring; je gaat meer voelen in plaats van denken. 

lijfspreuk_massagetafel_2.jpg

Hierdoor ontstaan bewustzijn en inzicht in je gevoelsleven en bijbehorende patronen. De ondersteunende werking van rebalancing biedt de mogelijkheid om diep te ontspannen en de kramp die is ontstaan los te laten. Zo kom je in contact met je oorspronkelijke vitaliteit en lichtheid in je leven. Dit voelen brengt je weer dichter bij het Zijn, het leven in het hier en nu.

Hoe werkt Rebalancing?

HOE WERKT REBALANCING?

Onverwerkte ervaringen uit het verleden zetten zich behalve in de geest ook in het lichaam vast. Je lichaam kan zo beschouwd worden als een archief van je persoonlijke geschiedenis, je herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Bij het aanraken, raken we dus meer aan dan huid en spieren alleen. Als je lichaam met gerichte aandacht wordt aangeraakt, kun je dat innerlijke archief binnengaan en jezelf ontmoeten in onverwerkte ervaringen uit het verleden. Angst en spanning probeer je meestal te ontkennen, juist níet te voelen. Dat heeft effect op je lijf. Je spant misschien bepaalde spieren aan, gaat oppervlakkig ademen of houdt je adem in. Behalve aanraking is ook ademhaling daarom een belangrijk onderdeel van Rebalancing. Via aandachtig ademen kom je in contact met je weggestopte gevoelens, en dat is niet altijd even prettig. Maar door ze te ervaren leer je wel je innerlijke ruimte kennen. En die hernieuwde kennismaking met je lichaam kan stevigheid, rust, vitaliteit en vertrouwen geven, wat het makkelijker maakt om verder op verkenning te gaan. Door de inzichten die je krijgt, zal je lichaam zich ontspannen en zullen klachten die daarmee samenhangen afnemen en ten slotte helemaal verdwijnen. 

lijfspreuk_lichaam_rebalance.jpg

Rebalancing is geen medisch beroep, maar ondersteunt en activeert het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Door bewustwording brengt Rebalancing geeft verlichting bij veel lichamelijke klachten, zoals: hoofdpijn, migraine, rug- en nekklachten, buikpijn, stijve schouders, vermoeidheid, slapeloosheid en hyperventilatie. Rebalancing pretendeert nooit een vervanger te zijn van reguliere geneeswijzen. Wel is gebleken dat Rebalancing een waardevolle aanvulling is op de reguliere gezondheidszorg en andere natuurlijke behandelwijzen.

Voor wie?

VOOR WIE?

Rebalancing is er voor iedereen die zoekt naar een betere balans tussen denken en voelen, werken en rusten, geven en ontvangen en bereid is om wat dieper naar zichzelf te kijken.

 

Wellicht:

 

  • loop je vast op je werk of in je relatie en heb je behoefte aan helderheid en inzicht?

  • wil je meer in contact zijn met jezelf en met anderen?

  • heb je een lichamelijke of emotionele klacht en wil je naar de onderliggende oorzaken kijken?

  • wil je je meer manifesteren in je leven?

  • heb je last van eenzaamheid of van depressieve gevoelens?

 

Of misschien zijn er grote veranderingen in je leven, zoals samenwonen, een kind krijgen, een verbroken relatie, een overleden dierbare of een kind dat het huis uit is/gaat en lijkt je leven niet meer zo vanzelf te lopen. Of is je leven zelfs helemaal overhoop gegooid.

In al deze situaties kan Rebalancing helpend zijn om meer lichaamsbewustzijn en ontspanning te ervaren.

Hoe verloopt een sessie?

HOE VERLOOPT EEN SESSIE?

KENNISMAKING

In een inleidend gesprek maken we kennis en vertel je wat er bij je leeft. Van hieruit maken we samen je levensthema helder en hoe je daarmee om kunt gaan. Ook wil ik van je weten of er op fysiek gebied dingen zijn waar ik rekening mee moet houden tijdens de sessie, bijvoorbeeld hoge bloeddruk, een herniaoperatie, hoofdpijn, een whiplash of tennisarm.

Tenslotte besteed ik aandacht aan je ziel (of ware zelf, essentie), omdat het belangrijk is te weten waar je grootste kracht ligt die altijd positief is gericht. Mijn overtuiging is dat als je je vanuit je ziel uitdrukt in de samenleving je vervulling vindt in je leven.


Rebalancing vindt op de massagetafel plaats en wordt bij voorkeur gegeven op de onbedekte huid, vergelijkbaar met een ontspanningsmassage. Wanneer dat moeilijk is voor je kan de sessie ook gekleed worden gedaan. In de eerste sessie 'lees' ik je lichaam. Welke kenmerken zijn terug te voeren op je levenshouding? Wat komt overeen met wat ervoor besproken is, wat wijkt af? Mijn uitgangspunt is dat het lichaam niet liegt, en je geest je vaak misleidt, juist als het over jezelf gaat. Zo leer je jezelf kennen via je eigen lichaam. 

lijfspreuk_praktijkruimte_1.jpg

VERSCHILLENDE METHODEN

Ik werk met verschillende methoden van aanraken en bewegen. Het kan zijn dat ik subtiele aanrakingen inzet of dat ik diepe, stevige technieken toepas. Voor mij geldt dat bij de kunst van het aanraken ik de juiste diepte zoek zonder dat ik over jouw grenzen ga. Ook tijdens het aanraken stel ik vaak vragen. Wat voel je nu precies in die nek? Hoe ervaar je die stijfheid?

 

WAT DOET HET MET JOU?

Door de klacht te beschouwen als een opening tot zelfonderzoek, kom je in gesprek met je lichaam. Daarbij zul je versteld staan hoeveel het te vertellen heeft over je gevoelens, ervaringen en patronen. Het maakt je duidelijk wat het nu nodig heeft. Dat geeft je ook een nieuwe kijk op wat je gelooft over jezelf. Om op jezelf te leren vertrouwen in het ervaren en het loslaten, is het aan te raden meerdere sessies te doen.

HUISWERK

Vrijwel altijd geef ik na afloop van de sessie oefeningen aan je mee. Deze oefeningen helpen jou je lichaam - en daarmee je geest - ontspannen te houden.

RELEVANTE BLOGS & ARTIKELEN

Relevante artikelen
Ervaringen

ERVARINGEN

lijfspreuk_balans_10.jpg

"Ik geniet nog best na van de behandeling. Er ging een wereld voor mij open. Bijzonder en ook wel confronterend natuurlijk. Dat we eigenlijk ons zo weinig bewust zijn dagelijks in ons fysiek lichaam wat er speelt.. hè. Voor mij een bewijs dat we/ik weer extra goed voor ons/mijn lichaam wil zorgen en dat ik dankbaar ben met een schat aan informatie die ik best graag beter wil leren kennen. L"
 

"Ik wou je nog bedanken voor wat je in ieder geval tot nu toe voor me gedaan hebt. Voor jou is het je werk, voor mij betekende het een omslag."
 
"De verbinding die ik met je voel(de) vond ik prettig maar ook heel eng.... Helaas is vandaag zo'n dag dat ik niet weet wat ik met mezelf aanmoet en schiet ik weer in het 'cognitieve'... maar ik vertik het om de tv aan te zetten :-)
Als je nog tips voor me hebt op dit soort momenten dan hoor ik het graag."
 
"Dus... wat wil ik eigenlijk zeggen... dat je een mooi mens bent, een mooie man en dat ik dankbaar ben dat ik je heb mogen ontmoeten. M."

"Ik ben erg onder de indruk van de vele inzichten die je me gegeven hebt! De sessie heeft me heel veel inzicht gegeven in wat ik nodig heb en wat mijn pad is, de structuur van schizoïde laat me zien dat ik wil vluchten maar dat verder gaan en gaan staan in het werk dat ik nu doe aardend is. Steeds terug naar mijn voeten en gronding is waar ik mee aan de slag ga! Ik vind het bijzonder dat je in een sessie mij zoveel hebt kunnen aanreiken waar ik echt praktisch mee aan de slag kan! Dank je wel voor je wijsheid, betrokkenheid en open hart om bij mijn onrust van gisteren aanwezig te zijn, ik realiseer me goed dat dat best veel vraagt! Warme groet en een fijn weekend! N."


"Dank je wel voor het warme compliment en uiteraard ook nog voor je positieve adviezen, behandeling en uitleg in de afgelopen dagen. Ik heb ze als zeer waardevol en nuttig in ontvangst genomen en draag ze als een kostbaar bezit bij me, zodat ze zeker regelmatig in mijn herinneringen komen tijdens mijn groeiproces naar de spontane, hartelijke en liefdevolle mens van ooit met aandacht voor mezelf en mijn medemensen. E."
 
"Ik wil je graag bedanken voor de rebalancing sessie. Het is voor mij nog steeds een wonder als ik terug kijk naar hoe ik me daarna voelde: zo sterk, krachtig, zo in mijn lichaam en voor het eerst in lange tijd energiek. A."

"Dank voor het luisterend oor en de inzichten die ik van jou mocht ontvangen! L."

 

"Ik wilde je nogmaals bedanken voor de ontzettend mooie en bijzondere afspraak. Bijzonder om te merken hoeveel je lichaam kan vertellen. Dingen waarvan je hoopt (stiekem tegen beter weten in) al te hebben verwerkt blijken nog aanwezig te zijn. Confronterend, maar ook zo mooi! Ik merk dat het me op een fijne manier bezig houdt. De komende dagen wil ik de tijd nemen om te bedenken wat ik hier verder mee wil en moet. Maar ik heb zo het vermoeden dat je nog van me zult horen... Maar voor nu, nogmaals dank! Warme groet, C"

bottom of page