top of page

OVER HANS

Wat mij steeds weer treft in dat wat ik doe, is de grote mate van oprechte verbinding die ik ervaar bij de mensen die ik mag begeleiden.

Je bent welkom bij mij. Heb je vragen? Laat het me weten!

Hans portret.jpg

ACHTERGROND & OPLEIDINGEN

Na mijn opleiding scheepswerktuigkunde begon ik in de techniek.

Varend over de wereldzeeën maakte ik kennis met allerlei culturen. Daarin werd ik steeds getroffen door de enorme variatie binnen de mensheid, maar ook door wat ons juist verbindt als mens. Deze fascinatie voor het mens-zijn is hoe langer hoe meer een rode draad in mijn leven geworden. 

 

Door de verschillende management-functies die ik in het bedrijfsleven heb bekleed, had ik de mogelijkheid om mij steeds verder te verdiepen in wat de mens drijft of juist tegenhoudt. In mijn leidinggeven legde ik steeds meer de nadruk op de psychologische kant, wat betreft mijn omgeving, maar ook wat betreft mijzelf. 

OPLEIDINGEN

In de jaren negentig van de vorige eeuw heb ik allerlei retraites gedaan, omdat ik wilde weten hoe ik zelf in elkaar stak. In die periode deed ik ook de driejarige opleiding voor toegepaste integrale psychologie bij het ITIP (School voor Leven en Werk). Het energetische werk dat daar werd gegeven, bracht mij het inzicht dat geest en lichaam een onlosmakelijke eenheid vormen.

Om meer in harmonie met gezin en omgeving te zijn heb ik in 2003 mijn directeursstatus opgegeven en ben een bureau begonnen voor organisatieadvies en interim-management.  In mijn managementwerk kwam ik er geleidelijk achter dat ik het één-op-één-contact in coachingtrajecten veel boeiender vond dan het sturen in organisaties. Ook volgde ik regelmatig opleidingsblokken bij het Centrum voor Tantra, waar ik diepgang, ruimte en humor helderder leerde combineren. Met mijn toenemende belangstelling voor het lichaam was het een logische, maar ook uitdagende stap om in 2010 met de opleiding tot Rebalancer aan de Rebalancing - School voor Lichaamswerk & Bewustzijn te beginnen en mijn praktijk De Lijfspreuk op te zetten.

KWALITEIT

Ik ben een door de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn gecertificeerde Rebalancer.

 

Tot 2020 was ik jarenlang aangesloten bij  de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en bij de Geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg (SCAG).

 

Hoewel ik dus jarenlang geaccrediteerd ben geweest, hebben verschuivingen in de beoordelingen van de ziektekostenverzekeraars er toe geleid dat ik daar niet meer aan mee kan doen.

Mijn hele leven al ben ik muzikant, met de gitaar. Sinds enige jaren is daar de sitar bijgekomen, en andere instrumenten. Ik treed regelmatig op op festivals (Healing Garden, Summer Festival, Mystery Land) en in kleinere settings. Ook ben ik beschikbaar als sessiemuzikant.

Begin 2021 is mijn eerste CD 'Ocean to Ocean' uitgekomen. Met dit nummer treed ik al jaren op als sound healing. Is via alle streamingsdiensten  (dus ook Spotify, zoek onder Hans Flierboom) te beluisteren. Sinds kort is mijn tweede CD 'Western Flyer', in samenwerking met Martin Wessels, uit (zoek onder Flierboom en Wessels).

bottom of page